Üvegszemcse Nyitólap Céginfó
Termékek Elérhetőség
Nyitólap
Termékek
Céginfó
Elérhetőség

E&BO Kft
Cím: 3770 Sajószentpéter Élmunkás út 5.
Tel.: +36-48-345-724
E-mail: ebokft@parisat.hu

Felületkezelés, felülettisztítás

EBaGrit szemcseszóró anyag használatának előnyei

Alacsony költségek

- Munkaidő megtakarítás, köszönhetően az üvegszemcsével történő gyors és termelékeny szórási folyamatnak.

- Mennyiségi megtakarítás
Ugyanazon felület megtisztításához üvegszemcséből kevesebb szükséges, mint más szóróanyagból.

- Szállítási költség megtakarítás
Kevesebb szükséges szóróanyag mennyiség, alacsonyabb szállítási költség. Bővebben...

   A 100%-ban újrahasznosított csomagolási üveghulladékból készült EBaGrit Üvegszemcse könnyebb, mint más szóróanyagok, így jelentős megtakarítás érhető el a szállítási költségek tekintetében is.

   A szemcseszóró anyag költsége súly alapú. Az EBaGrit Üvegszemcse (sűrűsége 1200-1300 kg/m3) 25%-al könyebb, mint a kvarchomok (sűrűsége 1600-1700 kg/m3) illetve közel 50%-al, mint a gránáthomok (sűrűsége 2400 kg/m3)
   Tapasztalatok azt mutatják, hogy egyes esetekben az anyagmegtakarítás meghaladhatja a 30-50 %-ot is a teljesítményhatékonyság és a könnyebb súly miatt.

Biztonságos használat

- Nehézfémeket és mérgező anyagot nem tartalmaz
Válogatott és tisztított, 100%-ban újrahasznosított csomagolási üveghulladékból készül.

- Szilikózismentes
Ellentétben a kvarchomokkal, az üvegszemcse nem tartalmaz szabad kristályos szilícium dioxidot, így használata nem okoz szilikózist.

- Környezetbarát
Alkalmas környezetvédelmi szempontból érzékeny területeken, pl. vízfolyások közelében történő használatra. Bővebben...

Az EBaGrit Üvegszemcse környezetvédelmi szempontból érzékeny területeken is használható.

   Sok esetben előfordul, hogy szabadban végzett szórási munkálatok után nehezen lehetne vagy gyakorlatilag nem lenne értelme összegyűjteni az elhasznált szóróanyagot.
   Mivel az EBaGrit Üvegszemcse egy közömbös anyag (szilikózismentes és nem tartalmaz nehézfémet, idegen anyagot) így a kockázat a munkaterület vízi vagy szárazföldi ökológiájára nagymértékben csökkenthető ennek a szóróanyagnak a használata által, összehasonlítva más szóróanyagokkal, melyek használata jelentős veszéllyel bír (pl.: kvarchomok - szilikózisveszély)
   El kell ismerni azonban, hogy az anyag, amire szórnak, jelenthet ökológiai kockázatokat (az eltávolított bevonat tartalmazhat fémeket vagy más szennyező anyagokat). A kockázat azonban még így is minimálisra csökkenthető.

Univerzális felhasználás

- Alkalmas különböző felületek tisztítására
Kiválóan alkalmas szénacél vagy öntöttvas, rozsdamentes anyagok, könnyű és színesfémek, szennyezett beton, kő és falfelületek tisztítására, érdesítésére, graffiti eltávolítására, ezen felületek homogenizálására, mattítására. Ezen kívül fatárgyak kíméletes tisztítására, felületének antikolására, öregbítésére. Bővebben...

Az EBaGrit Üvegszemcse egyedülálló abban a képességében, hogy gazdaságosan tisztítható vele számos különböző felület.
   Tisztíthatók vele többek között különféle fémfelületek (alumínium, bronz, réz, rozsdamentes acél, öntvény) fa, beton és kőfelület is. Az EBaGrit Üvegszemcse szóróanyag használatáig eddig is lehetett tisztítani az ilyen felületeket - gránáthomokkal, üveggyönggyel, korunddal, dióhéjjal és más szóróanyagokkal - viszont mindegyik anyag használata drágább, költségesebb az EBaGrit Üvegszemcsénél.
   Az EBaGrit Üvegszemcse könnyű és agresszív természete lehetővé teszi a nagyon eredményes tisztítást foltosodás, koszolás, a felület elhajlása, elcsavarodása és sérülése nélkül.

- Felhasználható injektoros és szabadsugaras rendszerekben

   Az EBaGrit Üvegszemcsével szórt felület tisztább, fényesebb
   Egyes szóróanyagok nemcsak sötét, koszos felületet hagynak hátra a szórási felületen, hanem a szórás környezetét is nagymértékben szennyezik. Az EBaGrit Üvegszemcse kevésbé égyazódik be a felületbe, a szórás utáni port és idegen anyagot könnyebb eltávolítani a munkaterületről. A szórás eredménye egy tisztább, fényesebb felület és kevesebb idő a keletkezett hulladék feltakarításához.
   A felületkezelést, szemcseszórást végző szakemberek sokszor aggódnak a kezelt felületek állapota miatt, a festést, bevonatolást megelőzően. A használt szemcse beágyazódásának mértéke, a klorid- ill. fémtartalom, a csiszolóanyag vezetőképessége mind-mind magában hordozza a rozsdásodás lehetőségét és egyéb festést, bevonatolást követő hibák kialakulását. A költséges hibák kockázatai nagymértékben csökkenthetők az EBaGrit Üvegszemcse használatával, mivel az egy teljesen inert, kémiailag semleges, kloridokat és nehézfémeket nem tartalmazó szemcseszóró anyag.


© 2010 E&Bo Kft. Mindenjog fenntartva.
Készítette: INTERWEBSITE KFT.